Wie ben ik?

Nadia Lievaart schrijfcoach voor onderneemsters

Foto: Alice Kempers fotografie

Ik ben Nadia, een spontane, vrolijke, open kwebbelkous, die vaak ook heel rustig blijkt, als je me wat beter kent.

Een creatieve, prettig gestoorde, zachtaardige, sensitieve chaoot (maar wees niet bang, met de teksten van mijn klanten ga ik heel zorgvuldig om).

Mijn grote liefdes zijn mijn mannen. Mijn man en onze twee fantastische jongens van tien en acht jaar oud. Zelfs onze kat en onze gerbils zijn man, dus ik ben zwaar in de minderheid thuis en ik vind het heerlijk, zo'n mannenhuishouden.

Ik ben schrijfcoach voor vrouwelijke ondernemers die eindelijk echt zichtbaar willen worden. Voorbij hun angst, zodat ze klanten aan gaan trekken die écht bij ze passen. Ook ben ik jarenlang redacteur en auteur geweest voor Nieuwetijdskind Magazine en schrijf en dicht ik graag in mijn vrije tijd.

Als schrijfcoach ben ik een tikkie (lees: beetje boel) eigenwijs. Natuurlijk ken ik de regeltjes en kunnen bepaalde regels erg belangrijk zijn, maar wat ik nog veel belangrijker vind dan de regels, is of een tekst raakt. Of een tekst aanspreekt en mensen denken dat deze voor hen geschreven is. Daar ligt mijn focus, daar ligt mijn kracht. Ik voel de intentie en energie achter teksten en kan dus feilloos aangeven of het past, of nog ergens niet helemaal.

Ik ben een teacher in hart en nieren. Ooit was ik namelijk lerares Engels en al het mooie aan het 'juffen' heb ik gehouden. Geduld, een veilige omgeving creëren waarin je jezelf durft te zijn én te laten zien, positieve feedback geven, zelfvertrouwen geven en je helpen op te ruimen wat je niet meer dient. Het onderwijs is geen plek meer voor mij, maar de lerares in mijn hart mag er, sinds kort, weer zijn, zodat ik nog beter kan helpen.

Als kind wilde ik alles worden, behalve standaard. Ik riep dat ik modeontwerpster wilde worden, of toneelspeelster, of zangeres. Ik hield ervan in het middelpunt van de belangstelling te staan en was thuis de clown. Langzaam maar zeker werd dat meisje, dat vol vertrouwen heupwiegde door het leven, een aangepaste versie van zichzelf. Minder aanwezig, minder opvallend. Een kameleon. Tot ik, inmiddels lang geleden, in het onderwijs in een burn-out terecht kwam en niet langer zo door kon. Het bleek een lange weg naar mijn echte zelf. Laagje voor laagje pelde ik af. Stukje bij beetje kwam ik bij wie ik echt ben en durfde ik die versie, zonder maskers, puur in al haar raakbaarheid én haar kracht te laten zien. En daarbij help ik nu dus, met heel veel liefde en plezier, onderneemsters: Nog dichterbij zichzelf komen, hun ware potentie ontdekken én die persoon gaan showen aan de wereld.

 Fun facts over Nadia:

  • Ik ben vaak een tikkie onhandig, struikelde in mijn onderwijstijd altijd al over de tassen in het pad.
  • Ik ben een 'hippie at heart', love and peace all the way 😉
  • Vroeger was ik een metalmeisje, echt! Compleet met zwarte kleding en legerkistjes. Ik kon headbangen als de beste!
  • Thuis roepen mijn boys nogal eens tegen mij: 'Jij bent raar!' en ik vind dat helemaal niet erg, raar zijn is een superpower!
  • Ik kan heel hard lachen en heb, kennelijk, een apart gevoel voor humor. Samen met mijn zus verstoorde ik nog weleens films in de bioscoop door op een heel ander moment te lachen dan anderen.
  • Als ik met iemand app en ik wil een emoji invoegen, trek ik mijn gezicht in dezelfde grimas als de emoji die ik zoek. Sowieso heb ik geen 'pokerface', mijn gezicht spreekt boekdelen.
  • Ik ben dol op mijn 'dare to be different' All Stars, Zo jammer dat ze eigenlijk tegenwoordig wat aan de kleine kant zijn.

Wil je weten of ik dé schrijfcoach ben voor jou? Neem contact met me op.