Welk verschil maak jij eigenlijk?

Gisteren hoorde ik op de radio een liedje dat ik alweer bijna vergeten was: Zij maakt het verschil van de Poema’s. In dit liedje zingen ze erover dat eigenlijk geen enkel lied kan beschrijven wat hun geliefde voor hen doet. Alles is al eens gezegd, ieder gevoel al eens bezongen, maar niets doet recht aan het effect dat haar aanwezigheid heeft op zijn leven. Het enige dat echt klopt bij zijn gevoel, zijn de woorden: Zij maakt het verschil.

Bekijk ik de betekenis van dit liedje door mijn ondernemers- en schrijversbril, dan is dit precies het effect dat de meeste ondernemers, vooral coaches en therapeuten, op hun klanten, cliënten of patiënten willen hebben. Het verschil maken, zodat hun leven beter wordt, makkelijker wordt, fijner wordt. Zorgen wegnemen. Iemand leren omgaan met stress. Mensen beter leren slapen. Mensen beter leren eten en bewegen. Mensen hun rust en energie teruggeven. Is het niet fantastisch als jij degene kan zijn die de verandering inzet? Die het verschil maakt op het leven van degene met wie je werkt?

Ik ben ervan overtuigd dat je dat in je hebt, het verschil maken. Levens positief beïnvloeden. Maar vanuit mijn vakgebied gezien: Stralen je teksten dit ook uit? Wat ik namelijk vaak zie, is dat de meesten echt een mooie site hebben. Mooie teksten vaak ook. Maar wordt er ook duidelijk hoe werken met jou levens positief verandert? Bestaat de tekst al waarin de impact aangegeven wordt die jij hebt op het leven van je cliënten? Staat ergens beschreven dat jij degene bent die je cliënten laat opbloeien, zelfs als ze geknakt zijn bij hun basis? (zoals deze zonnebloem)

Zorg dat je overal laat zien wat jouw invloed op het leven van je klanten/cliënten is. Zorg dat het weerklinkt in de woorden die je schrijft, in de woorden die je uitspreekt tijdens het netwerken, in je webinar, je workshop. Zoek welk unieke verschil jij maakt en draag het uit.

Heb je hulp nodig om dit in je teksten naar voren te laten komen? Neem dan contact met mij op.Plannen we een gratis en vrijblijvend Skype gesprek in en nemen we de opties door. Wil je weten wat ik zoal aanbied, klik dan hier. Maakt dit iets bij je los, reageer dan vooral hieronder!

Ik help je met liefde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *