Weet jij het nog?

Weet jij het nog, wanneer je voor het laatst een blog online zette? Wanneer precies je laatste nieuwsbrief was? Ik merk dat ik zelf vaak het overzicht wat kwijt raak, terwijl het voor je zichtbaarheid enorm belangrijk is dat je met regelmaat van je laat horen. En uitgerekend ik zou het natuurlijk precies moeten weten, gezien waar ik me op richt met mijn onderneming!

Nu komt het bij mij doordat ik zoveel schrijf. Er staan alweer twee artikelen van me in de wacht bij online magazine Nieuwetijdskind (hier schrijf ik over van alles wat me bezig houdt. Tegenwoordig steeds meer over hooggevoeligheid en ondernemen, omdat dat me meer bezig houdt). Er is afgelopen week ook weer een artikel van me gepubliceerd op Vrouw&Passie (hier schrijf ik over ondernemen). Daardoor weet ik soms niet meer precies wanneer ik voor het laatst geblogd heb en mijn maillijst een mail heb gestuurd. Hoewel het nooit heel lang geleden is, vergeet ik de precieze datum of week vaak weer. Dat ga ik dus anders doen, beter inplannen! Ik schrijf tegenwoordig mijn acties per week op, zo weet ik precies wanneer ik weer iets wil sturen. Ik zorg alleen wel dat ik eerst iets te vertellen heb, dus ik hou me niet vast aan een dag. In een week heb ik altijd wel ergens inspiratie, dus of ik dan op dinsdag of donderdag schrijf, maakt voor mij niet uit.

Maar voor anderen, misschien ook wel voor jou, kan het ook zo zijn dat je het niet meer weet omdat het zo enorm lang geleden is. Of misschien heb je het überhaupt nog nooit gedaan, bloggen. Terwijl het voor jou en de lezer fijn is als jij je kennis deelt. Ik schrijf zelf regelmatig adviezen die ik mijzelf zou willen geven. Of ik schrijf over wat ik bij mijn klanten tegenkom. Het kan ook fijn zijn om, zonder namen te noemen, ervaringen uit je onderneming van je af te schrijven. Hele fijne ervaringen, of dingen die je raakten. Zolang je de privacy van je klanten in de gaten houdt, kan het voor potentiële klanten fijn zijn te lezen wat jij precies doet en wat jij kunt bereiken.

In de waan van de dag kan het alleen zo lastig zijn om er tijd voor te vinden. (Zo zit ik nu te schrijven met twee kinderen die steeds komen vragen waar ze hun lievelingsshirt kunnen vinden, of ik nog sokken weet te vinden, etc. Ze hebben hier vakantie namelijk. Maar ik schrijf wél. Nu nog hopen dat ik geen foutjes over het hoofd zie door de afleiding) Om te weten wanneer je er echt even voor moet gaan zitten. Om inspiratie te vinden. Je hoofd zit vol met zoveel, waar moet je nu over schrijven? Je wilt best bloggen, maar je komt er niet toe. Omdat ik dit zoveel hoorde van ondernemers, ben ik gaan nadenken over een nieuwe dienst: Blogfocus. Ik help je dan om gefocust te blijven. Ik stuur je namelijk reminders dat je ‘moet’ bloggen. Bovendien stuur ik je inspiratievragen: Vragen waardoor jij gaat nadenken over onderwerpen voor je blogs. En ik redigeer wat je hebt geschreven, dus je hoeft je geen zorgen te maken over foutjes. Hiermee ben ik ook nog meer jouw ‘stok achter de deur’, want ik weet wanneer je iets geschreven hebt. Je leest er hier meer over.

Blogfocus is geschikt als je wel zelf iets op papier krijgt. Het hoeft nog niet perfect, er kunnen nog foutjes in staan, of zinnen die nog niet helemaal lekker lopen, maar er is een tekst om te redigeren. Heb je nu moeite om je woorden op papier te krijgen, omdat je bijvoorbeeld meer in beeld en gevoel denkt? Zoek je iemand die voor jou schrijft of je helpt je ruwe opzet te herschrijven? Dan zijn mijn andere pakketten meer geschikt voor je, klik dan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *