Waarom niet nu?

Ik ben een kei in ideeën bedenken. Fantastische plannen. Soms gedurfd, soms creatief, soms gewoon lekker veilig. Maar sowieso dansen er altijd wel wat ideeën en plannen door mijn hoofd (ja, ze dansen, ik heb een levendig hoofd 😉). Nu blijk ik alleen soms ook een kei in uitstellen. Soms omdat het idee nog niet helemaal ‘af’ is. Soms omdat ik iemands mening vraag en die ook nog eens voor waar aanneem. Soms omdat het nog niet voelt als het moment. Maar meestal omdat ik het te eng vind, te spannend.
En dat heb ik met veel van de lezers van mijn berichten gemeen.

‘Ik ga echt bloggen, maar nu nog niet’

Ik hoor het zo vaak. Mensen willen echt bloggen. Willen hun verhaal gaan delen, voelen ergens dat het tijd is. Maar ze doen het niet. Ze gaan niet aan de slag. Schuiven het steeds een stukje voor zich uit. Het is nooit echt het goede moment. Als je wacht op het juiste moment, kun je vaak lang wachten… Waarom stel je het uit? Als je het doet omdat je te bang bent, begin je waarschijnlijk helemaal niet.

‘Wat houdt je tegen?’

Vrijdag sprak ik tijdens een netwerkborrel een collega-onderneemster. Ik zei dat ik ooit nog wel eens een hele specifieke dienst ga aanbieden. Iets heel moois dat ik al jaren in mijn hoofd heb. Iets waarvan mijn moeder, die vorig jaar overleed, altijd al tegen mij zei dat ik het moest gaan doen. Mijn moeder was mijn grootste fan en cheerleader, dus nam ik juist wat zij zei met een korrel zout. Zij vond alles wat ik deed fantastisch, dus hoe wist ik dan of ik het écht kon? Inmiddels heb ik wel het vertrouwen dat ik dit echt kan en dat ik mensen er enorm mee kan helpen en toch zei ik ‘ooit, als het bij mijn bedrijf past’. Degene met wie ik in gesprek was, zei: ‘Maar waarom zou je het nog uitstellen? Waarom niet nu? Wat houdt je tegen? Ik zie wel hoe het al bij jouw bedrijf past, met de kant die je opgaat.’ En ze had gelijk! Dus ik ga het uitwerken en ik ga het aanbieden. Als hele specifieke, extra dienst. Want als ik het nu niet doe, wanneer dan wel?

Waarom niet nu?

En dat geldt ook voor jou: Als je het nu niet doet, wanneer dan wel? Misschien zit er NU wel iemand te springen om jouw verhaal! Iemand die in een depressie zit bijvoorbeeld en die zou willen lezen hoe een ander eruit kwam. Iemand die diep in een burn-out zit en die wil weten of er hoop gloort aan de horizon. Iemand die anorexia heeft en wil lezen of er iemand is die haar begrijpt… Als jij vanuit kracht je kwetsbaarheid gaat delen, kun je een ander net dat zetje geven om weer langzaamaan op te gaan krabbelen. Dat wil je toch NU?

Dus wacht niet langer. Vraag jezelf af wat jou nog tegen houdt en ruim het uit de weg. Lukt je dat niet alleen, dan help ik je met liefde!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *