• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Waarom je jouw eigen groei vaak niet goed ziet

februari 10, 2021

Waarom je jouw eigen groei vaak niet goed ziet

Heb jij dat ook, dat je de groei van je cliënten vaak ziet, je barst soms bijna uit je vel van trots. Je zou ze wel in je doosje willen doen en aan iedereen laten zien: Kijk eens wat een mooi mens! Maar je eigen groei is vaak veel minder zichtbaar voor je, veel minder te ‘pakken’. Ik zie het veel bij mijn klanten. Hun eigen groei, hun eigen talenten, hun grote kracht, zien ze vaak niet of nog lang niet genoeg. Hoe zou dat nou toch komen?

Afkraken

Ik was vroeger een meester in mezelf afkraken. En nog steeds soms, hoor. Ik vind mezelf soms een hele stomme moeder, echt niet normaal, zo’n flutmoeder. Wordt boos op haar kids, heeft een te kort lontje. Moppert en foetert als ze weer eens over actiehelden struikelt of op Lego blokjes gaat staan. Bah, naar mens, denk ik dan. Of ik vind mezelf een luie ondernemer. Als ik mijn ‘to do lijstje’ voor die dag af heb en verder niet zo veel te doen en ik ga even beneden op de bank met de kat knuffelen. Lui mens, je kunt toch wel wat beters verzinnen? Of een zwakkeling, als de wereld me toch weer even te veel is geworden, met alle meningen, boosheid, polariteit. Teer zieltje!

Zie, ik schud ze zo uit mijn mouw, de verwijten. Alles waar ik mezelf op kan afrekenen, lepel ik zo op. Maar nu ik mezelf deels opnieuw mag uitvinden als ondernemer (ja ja, er staan grootse dingen op de planning. Hoewel, planning is een groot woord voor mij… 😉 ) vond ik het ineens best moeilijk om te gaan staan voor wat ik nu echt kan en doe. Ik heb mezelf inmiddels hervonden, maar het blijft toch altijd makkelijker om jezelf te ‘bashen’. Dus ik ken het maar al te goed, maar weet daardoor ook dat het verre van handig is.

Niet goed genoeg

Tel daar dan nog eens bij op waarin de maatschappij jou ooit niet goed genoeg heeft gevonden en je hebt helemaal een interessant rekensommetje, dat niet zo positief uitpakt voor je zelfvertrouwen. Want, wij sensitiefjes (ik ga er voor het gemak even vanuit dat de meeste mensen die mijn stukken lezen dat zijn), zijn vaak een beetje ‘anders’ en anders, daar houdt de maatschappij niet zo van. Dus proberen ze een hartvormig blokje in een vierkant vormpje te rammen. Maar dat gaat natuurlijk niet. En vaak proberen we zelfs zelf nog even wat te schaven, om te zien of het echt niet past. Tot we beseffen: Ik BEN AL GOED GENOEG. Maar oh, wat is het lastig om die gedachte steeds vast te houden. Laat staan de gedachte dat je nog wat beter bent dan gisteren.

Je groeit iedere dag

De mensen die mij leuk vinden, of op zijn minst me genoeg kunnen verdragen om nog steeds te lezen wat ik schrijf 😉, houden van groei. Ze ontwikkelen zich graag. Dat is prachtig en daardoor groei je iedere dag een beetje. Dat mag je zien, maar wat nóg veel belangrijker is, is dat je ook ziet wat er allemaal al IS. De basis is er al. In het ‘pakketje’ dat jij bent, zit al alles dat je nodig hebt. En wat dat allemaal is, dat mag jij steeds beter gaan zien. Alsof je eindelijk een bril op de juiste sterkte hebt en eindelijk duidelijk ziet wat er allemaal al is in jou, gewoon zoals je bent.

Welke schatten zitten er in jouw ‘pakketje’?

gerelateerde berichten


De kracht van anders zijn

Vrouwen magie: Waarom onze grootste kracht ook onze grootste valkuil is

Waarom mijn moeder geen online zichtbaarheid nodig had voor een volle praktijk

Zie jij je ideale klant beter dan ze zichzelf ziet?

Laat een berichtje achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}