Pffffff! Moet ik weer?

Denk jij dit ook als je weer ‘moet’ bloggen: “Pffffff! Moet ik weer?” Natuurlijk moet je niets, maar bloggen is wel belangrijk voor je onderneming. Je deelt je kennis. Je verhoogt je expertstatus (Voor mijn artikel met meer tips voor het verhogen van je expertstatus, klik je hier). Je houdt mensen die je volgen geboeid. Je verkoopt diensten die je aanprijst.

Weet de volgende keer dat je ‘moet’ bloggen, dat bloggen ook heel leuk kan zijn en jouzelf ook iets kan brengen. Allereerst: Je kunt er anderen mee helpen, hoe mooi is dat? Maar schrijven kan ook heel bevrijdend en helend werken. Het kan je helpen om alle informatie die in je hoofd rondzwerft eens los te laten. Het kan je helpen je gedachten te ordenen. Het kan je helpen ervaringen los te laten. En het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Natuurlijk heb ik ook daar een artikel over geschreven.

Nu kan ik me alsnog voorstellen dat bloggen (of nieuwsbrieven versturen) niet jouw prioriteit heeft. Zeker als schrijven je niet zo aan komt waaien, kun je behoorlijk in de uitstelmodus schieten. Ik hoor ondernemers ook vaak zeggen: “Bloggen? Ja, dat zou ik echt moeten doen… Maar ik doe het nooit.” Zonde vind ik dat! Want jouw ideale klant wil weten wat jij te vertellen hebt!

Dus geef jezelf die (liefdevolle) schop onder je achterste en begin, het liefst vandaag nog. Zoek onderwerpen om over te bloggen en schrijf die bijvoorbeeld al op. Stop ze in een doosje, of zet ze in een mapje op je computer. Dan heb je een houvast als je gaat schrijven. Gebruik momenten van inspiratie optimaal. Inspiratie voor één blogbericht? Mooi, schrijf die dan. Niet uitstellen, gewoon nu! Inspiratie (en tijd) voor drie blogberichten? Schrijf ze allemaal en sla ze op, heb je voor de volgende weken ook alvast iets.

Kom je er nu in je eentje niet uit? Dan kan ik je op twee manieren helpen. Ik kan je ‘stok achter de deur’, coach en inspirator zijn, daar lees je hier meer over. Deze dienst werkt perfect voor wie wel kan schrijven (hoeft niet foutloos, daarom redigeer ik ook), maar het niet vaak genoeg doet.
Lukt het schrijven je niet? Krijg je je beelden en gevoel niet op papier? Vind je niet de juiste woorden? Ben je gewoon beter in praten dan in schrijven? Dan kan ik je ook helpen met het schrijven van je blogs, nieuwsbrieven, teksten voor je site, enzovoort. Meer informatie daarover vind je hier.

Heb je nog vragen, of wil je weten of ik de juiste persoon ben voor jou? Schroom dan niet om contact op te nemen. Ik help je met liefde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *