Over mij

Ik ben Nadia Lievaart, tekstschrijver, editor, dichter en auteur van de roman Reis naar mij.

Al zo lang ik me kan herinneren, heb ik een passie voor taal. Schrijven zit me in het hart en er zijn weinig dingen die ik liever doe.

Toen ik klein was, schreef ik al gedichtjes en verhalen over dingen die me bezig hielden. Als ik onrecht tegenkwam in de wereld, werd dat een gedicht. Wilde ik ervaringen verwerken, dan werd dat een verhaaltje. Gevoelig als ik was, kwam al het leed in de wereld soms hard binnen. Schrijven was mijn uitlaatklep. Later op school sleutelde ik aan mijn verslagen tot ze in mijn ogen helemaal perfect waren. Stukken van medestudenten herschreef ik desnoods. Kopjes thee werden koud naast me en snacks bleven onaangeroerd als ik eenmaal geconcentreerd was. Ik was er alleen van overtuigd dat ik met mijn passie mijn brood niet kon verdienen. Dus besloot ik het onderwijs in te gaan, om mijn liefde voor taal over te brengen. Toch bleef het altijd kriebelen: ik wilde zelf schrijven!

Dat je jezelf daarmee ook zichtbaar maakt, vond ik nog wel ontzettend eng.
Durfde ik mezelf wel te laten zien? Zouden mensen me niet uitlachen? Wat zouden mensen van me denken als ik mezelf zou zijn in de teksten die ik schreef? Ondanks al mijn angsten, besloot ik toch te gaan bloggen en artikelen te gaan schrijven voor online magazines. Waar ik bang voor was, gebeurde natuurlijk. Mensen vonden er iets van. Sommigen vonden mij maar een raar mens, snapten totaal niet waar ik het over had. Sommigen lachten me inderdaad uit. Maar veel meer mensen raakte ik! Ze voelden zich aangesproken door wat ik te melden had. Ze herkenden zich in wat ik schreef. Voelden zich getroost en begrepen en zochten contact. Dat was wat ik wilde bereiken. Dat wil ik ook nog steeds, maar mijn droom gaat tegenwoordig nog verder dan dat. Ik wil namelijk ook anderen helpen om ditzelfde te bereiken. Ik wil anderen helpen mensen te raken. Ik wil anderen helpen zichtbaar te zijn en zichzelf groot te maken.

Ik had nog een grote droom, die zich steeds meer aan me liet zien: ik wilde een boek schrijven. Jaren heb ik eraan gewerkt om het verhaal, dat losjes op een aantal gebeurtenissen uit mijn leven gebaseerd is, op papier te krijgen. In oktober 2016 werd mijn droom werkelijkheid: mijn eerste roman Reis naar Mij kwam uit. Ik werk momenteel aan mijn tweede roman en aan een dichtbundel.

Ik wil mijn liefde voor taal uitdragen en anderen helpen met mijn talent. Want niet voor iedereen is het zo vanzelfsprekend. De juiste woorden  komen niet iedereen zo aanwaaien. Veel mensen denken meer in beelden en gevoel. Ik kan deze beelden en gevoelens voor jou vertalen naar een tekst die toch helemaal van jou is en waar jij jezelf helemaal in herkent. Het is mijn grote passie om ook jou te helpen om mooie, aansprekende en sprankelende teksten op papier te zetten. Ik kan voor je schrijven of redigeren of je zelfs volledig ontzorgen. Ik denk, schakel en schrijf heel snel, dus ik kan ook spoedklusjes prima voor je oplossen.

Kijk bij mijn aanbod om te zien wat ik precies voor je kan doen. Of neem contact met me op, zodat we samen kunnen kijken hoe ik jou verder kan helpen.