Neem eens vrij om écht te werken!

Het zonnetje schijnt heerlijk op mijn gezicht. Vrolijke kinderstemmen – en een enkele wat minder vrolijke – klinken om mij heen. Mijn oudste zit bovenop een speeltoestel beretrots te zijn dat hij daarbovenop kon klimmen. Mijn jongste is verdwenen achter het grote speelkasteel, die komt later wel weer terug. Mijn boek ligt op mijn schoot, ik sluit mijn ogen en mijmer over een ideetje dat ik net kreeg…

 

De beste inspiratiemomenten

Is het jou ook weleens opgevallen dat je de meeste inspiratie hebt om momenten dat het even allemaal niet perse moet? De hele week heb ik steeds gewerkt als ik even de kans kreeg, ook in de vakantie van de jongens, die ik steeds uit mijn werkkamer stuurde. Ik voelde me natuurlijk een slechte moeder, dus nam me voor een dag helemaal voor mijn jongens te reserveren. Lekker samen naar een grote speeltuin, ijsje erbij, drinken, eten en een boek mee. En juist daar kwam er een prachtig idee in mijn hoofd op, passend bij de beweging waar ik nu in zit met mijn onderneming.

De druk van de ketel

Ik vermoed dat het te maken heeft met het feit dat de druk dan even van de ketel is. Doordat je even niets moet van jezelf, ontstaat er ineens weer ruimte voor creativiteit. Creativiteit heeft ruimte nodig om te stromen, dat wil niet als je in een kramp schiet, wat we veel te vaak doen. Zeker ook als we ‘moeten’ bloggen. Je gaat ervoor zitten en er komt helemaal niets. Nu kan het echt helpen om gewoon te gaan schrijven, zoals ik je al vaker aanraadde, maar dat werkt niet altijd. Dus misschien moet je jezelf juist even vrij geven. Sta jezelf toe even te lummelen, of nog veel liever, ga naar buiten!

Buiten is altijd inspiratie te vinden

Als ik de tijd heb, wandel ik in de lente en zomer naar mijn favoriete schrijfplekje, bij het water, in het zonnetje. Eenmaal daar kan ik minimaal één blogbericht schrijven en doe ik ideeën op voor nog veel meer. Niet perse over wat ik zie of hoor, maar diep de buitenlucht inademend, relaxend in de zon, stroomt alles nu eenmaal makkelijker. Er naartoe wandelen doet ook al iets, onderweg valt me van alles op en de beweging van mijn lichaam brengt ook weer beweging in mijn hoofd, dat vaak zo propvol zit dat ik gedachten nauwelijks kan uitwerken.

 Jezelf vrij geven werkt

Dus geef jezelf af en toe eens vrij, wandel, dans, kom in beweging en geniet van de buitenlucht. Grote kans dat het ruimte schept, opruimt en inspiratie en beweging brengt. In het slechtste geval heb je bewogen en vitamine D opgedaan en kruip je daarna weer zuchtend, maar wel iets bruiner en vitaler alsnog achter je laptop! 😊

26 mei geef ik weer een ‘Eigenwijze blogworkshop’, in een hele inspirerende omgeving. Veel licht, een grote ruimte, inspirerende andere dames en ik als mega enthousiaste blogcoach die je door je twijfels en blokkades heen helpt. Als het mooi weer is, gaan we waarschijnlijk zelfs wel even buiten zitten, kun je gelijk ervaren wat buiten zijn met je inspiratie doet. Maar zelfs zonder dat garandeer ik je dat je geïnspireerd en vol enthousiasme de ruimte weer verlaat. Lees er hier meer over en meld je aan, of vraag extra informatie via de knop.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *