Mijn grote waarom

Gisteren keek ik een webinar waarin de host het had over jouw grote waarom, de waarom die nog onder je waarom zit. Want je waarom is misschien wel ‘Genoeg geld verdienen om lekker te kunnen leven’, of ‘Doen wat ik leuk vind’, maar daaronder zit vaak een veel grotere waarom.

Als ik naar mezelf kijk, is natuurlijk geld verdienen een reden. Zeker niet de grootste, hoewel het wel belangrijk zou moeten zijn. (Ai, ik schrik hier zelf van mijn woordkeuze, maar ik laat hem wel staan) Het doen wat ik leuk vind ook en natuurlijk het mensen helpen beter te leren schrijven. Maar de waarom die daaronder zit is zoveel groter en zoveel mooier!

Wat wil ik écht?

Ik wil vrouwen helpen om zichzelf te zijn, zonder schaamte en dat te laten zien. Succesvol te worden door zichzelf te laten zien, precies zoals ze zijn. Het echt grote doel zit nog dieper dan dat: Vrouwen helpen zichzelf volledig te accepteren, met alle gekkigheden, omdat ik dat zelf ook wil en steeds beter kan.

Transformatie

Het grappige is ook dat ik weleens roep dat mijn schrijfcoaching en mijn auteurschap niet zo heel veel met elkaar te maken hebben, maar als ik kijk naar mijn grote waarom, is dat helemaal niet waar. Ik wil zowel in mijn schrijfcoaching als in mijn boeken vrouwen helpen (in mijn boeken vooral hoogsensitieve vrouwen) met dezelfde dingen: Een transformatie in zelfvertrouwen, in jezelf accepteren, in zien dat je altijd al beter en leuker was dan je dacht! Lukt dat dan allemaal in schrijfcoaching? Nee, vast niet, maar ik kan wel een begin maken, door te wijzen op wat al zo goed en leuk is, precies zoals je het hebt opgeschreven. Ik kan wel helpen om in een ‘Over mij’ te laten zien wat een leuk mens je al bent. Ik kan wel leren dat het niet eng is, maar prachtig om jezelf te laten zien in je blog, precies zoals je bent.

AHA moment

Oh, man, dit moest ik echt zelf weer even zien! Ineens wakkert het vuur in mij weer aan. Ineens vallen de puzzelstukjes weer op hun plek. Ik weet weer waarom ik dit echt doe, WOEPIE! (en nee, dit zijn allemaal geen dingen die ‘netjes’ zijn in een blog, spreektaal, haakjes, hoofdletters, maar ik noem mezelf niet voor niets de ‘Eigenwijze schrijfcoach’)

Denk nu trouwens niet dat ik nu alles voor elkaar heb: ook ik trap nog in valkuilen. Ook ik laat me nog weleens kleiner maken, of onzekerheden aanpraten als ik een dag kwetsbaar ben, maar juist daardoor begrijp ik je zo goed. Juist daardoor is het transformatieproces zo prachtig, want ik transformeer een stukje met je mee.
Wat zeg je ervan, zullen we samen gaan SHINEN?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *