In mei leggen alle vogels een ei, dus waarom ook niet jij?

(mei-inspiratie voor je blog)

Flauwe titel, hè? En ik vind je geen rare vogel, hoor, maar het wordt wel eens tijd dat je al die eieren waar je op zit, uit gaat broeden. Want hoeveel mensen ken ik niet die denken dat ze ‘misschien toch eens iets met dat bloggen moeten gaan doen’? Maar het nooit doen. Hoeveel duwtjes heb je nog nodig? Hoe vaak moet ik je nog op de waarde van bloggen wijzen? Hoe graag wil jij anderen helpen? Hoe graag wil jij nieuwe klanten? Want niets is zo laagdrempelig als een blog lezen. Geheel vrijblijvend en toch gaan mensen je steeds leuker vinden. Je steeds meer als expert zien. Zo komen ze steeds een stapje dichter bij jou inschakelen als ze weer eens  vastlopen, pijn hebben of jou op een andere manier nodig hebben.

 Maar waarover moet ik dan bloggen?

Ik maak er een sport van om steeds met nieuwe inspiratie en ideeën voor jullie te komen, dus hier komen wat ideeën voor mei:

Als je kinderen hebt, hebben die vast vakantie. Voor heel veel onder jullie kan dat tot inspiratie leiden. Vanzelfsprekend voor kindercoaches en andere mensen die met kinderen of ouders werken, maar ook voor iedereen die werkt met mensen die te veel stress hebben bijvoorbeeld. ‘Hoe kom ik de mei vakantie door als ik het eigenlijk al zo druk heb?’ ‘Wat kan ik in de vakantie doen met mijn kinderen?’ ‘Help, mijn kind is veel te moe. Hoe houd ik het gezellig?’
Ook in de natuur is weer volop inspiratie te vinden. De bloemen komen nu echt tot bloei. Wat kun je daaruit halen? De parallel met hoe jouw klanten op kunnen bloeien? En die vogels, druk bezig met hun nestjes. Misschien herken je er ouders in die hun huis voorbereiden op de komst van een baby. Of kun je een link maken met heel druk zijn voor een bepaald doel en daarna meer ontspanning nemen/nodig hebben.
Of misschien ben je heerlijk weg in de meivakantie. Wat valt je daar op? Welke inzichten heb je?

 Mei voor mij

Voor mij persoonlijk staat mei altijd voor de Schuttersfeesten hier in het dorp. En daarmee voor keuzes maken hoeveel prikkels ik, als HSP, toelaat in mijn dagen. Ik vind de Schuttersfeesten leuk, zet mij op een dansvloer en ik ben blij, maar ook heel erg druk. Ik kan dus niet hele dagen, of alle dagen, mee in het feestgedruis. Overdag naar de kermis met de kinderen, ’s avonds in het Schuttersgebouw tussen honderden mensen. Dus maak ik bewuste keuzes, twee avonden mee feesten en ook genoeg ‘down-time’ thuis. De rest van de avonden zit ik lekker in mijn hoekje op de bank, met een boek, of een fijne film of serie. Als ik dus HSP coach of stresscoach of iets dergelijks was, wist ik wel waarover ik kon schrijven. Zo zie ik altijd overal mogelijkheden om over te bloggen. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor anderen.

 Blijf alert

Ook voor jou liggen de mogelijkheden om te bloggen voor het oprapen, je moet ze alleen leren zien. Dus blijf alert, hou je oren en ogen open. Wat valt je op? Bij jezelf, in je praktijk/onderneming, in je omgeving? Welke keuzes maak je en waarom? Wat kun je hiervan leren en delen met de mensen die jou volgen? Hoe meer je jezelf hierin traint, hoe meer kansen je gaat zien en hoe leuker het wordt!

Gaat dit nu nog niet automatisch bij jou? Ik kan het je leren! Dit en nog veel meer leer ik de deelnemers aan mijn ‘Eigenwijze blogworkshop’, waar je eigenwijs en op je eigen wijze leert bloggen, zonder angsten en blokkades, omdat ook jij het kan. De volgende is 26 mei en wordt gegeven in Zevenaar. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, maar wacht niet te lang, want er is veel vraag naar!
Duurt 26 mei je nog te lang, dan nodig ik je van harte uit om
contact
op te nemen, dan skypen of bellen we en geef ik je alvast wat tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *