Hoge pieken, diepe dalen? Voer voor je blog!

‘We lijken wel bipolair soms’, zo verzuchtte een onderneemster met wie ik aan het sparren was een tijdje terug. Herken je dat? Het ene moment enorme flow, alles gaat goed, klanten en geld stromen binnen, je voelt je happy en bent blij dat je de sprong hebt gewaagd. En dan, uit het niets: BAM! Je klettert een eind naar beneden, je energie is op, je weet het allemaal even niet meer en je loopt alleen nog maar cirkeltjes in je hoofd. Kijkend of je ergens de uitgang kunt vinden uit deze rotbui.
Ik kan je niet uitleggen waarom dit gebeurt, want dat vraag ik me iedere keer weer af, maar ik weet wel dat het niet alleen mij, maar ook vele andere onderneemsters gebeurt. Dan loopt alles op rolletjes en zo ineens is de roltrap stuk en moet je nog een heel eind. Geen idee meer hoe je er komt.

De tip

Natuurlijk weet ik niet of het voor iedereen geldt, maar voor de meesten geldt: Stap even uit de situatie. Ikzelf heb er vaak baat bij om iets creatiefs te gaan doen, even tekenen, dansen, zingen, of schrijven zonder specifiek doel en zonder druk. En soms werkt een wandeling beter, voor mij en voor vele anderen. ‘Ik loop het eruit’ zei laatst iemand tegen mij. Die haalde de hond op en ging een eind wandelen. Je zult zien dat in 9 van de 10 gevallen je mindset volledig verandert en je er weer tegenaan kunt.

Soms duurt het een dag

Ik, als creatieve vogel, heb er ook weleens een hele dag voor nodig (Sssst, niet zeggen tegen mijn business coach😉 ). Dan lummel ik wat aan in huis, lees een beetje, luister muziekjes, doe soms zelfs een dutje, bijvoorbeeld na een gebroken nacht door een kind met oorpijn. Bij mij is geen energie, gelijk aan geen creativiteit (helaas), dus dan kan ik beter een dagje toegeven en dan de dag erop dubbel zo hard aan het werk.

De ‘upside’

Ieder nadeel heeft zijn voordeel, een welkbekende uitspraak, maar de oorspronkelijke versie, met fout, krijg ik niet uit mijn pen (laptop). Zo is het ook hiermee. Zo’n stroperig moment geeft vaak weer nieuwe inspiratie. Zelfs op meerdere vlakken. Je kunt je namelijk bedenken: ‘Wat zou ik tegen mijn klanten/cliënten zeggen, als ze zo’n moment hadden?’ Zeg dat dan vervolgens tegen jezelf. Kun je gelijk checken of je uitspraak nog werkt en misschien bedenk je wel nieuwe tips. Bovendien geeft het inspiratie voor je blog, want hoe vaak hebben mensen het niet, dat het even, of lang, niet loopt zoals ze willen? Het af en toe zelf voelen, geeft je weer ideeën. Welke tips kun jij gratis in je blog met je klanten delen, precies zoals ik hier doe? Wat kun jij en kunnen jouw klanten leren van jouw kl#*edag? Schrijf het op en deel het, wie weet hoeveel mensen je ermee helpt?

Wees niet bang

En wees alsjeblieft niet bang voor andermans oordeel. Weet je dat het soms heerlijk is om te horen dat je coach het ook weleens niet weet? Dat die ‘geslaagde business vrouw’ ook weleens een offday heeft? Ik las ooit een blogbericht van een bekende mindset coach die aangaf dat ze soms zo ontzettend kwaad kon worden. Heerlijk vond ik dat! Niet voor haar, maar voor mij. Als zij het ook al had, wie was ik dan om mezelf op de kop te geven als ik een keer mijn mindset niet onder controle had? Het gebeurde immers zelfs de besten!

Dus stap uit je comfortzone en deel wat er in je leeft, ook als het even niet zo mooi, prijzenswaardig of succesvol was. Juist dat maakt je mens en juist dat maakt dat mensen van je gaan houden!

En lukt het je niet alleen, dan sta ik voor je klaar om je te helpen. Neem gerust contact met me op of kijk bij mijn trajecten op mijn site. Ik kan je helpen met bloggen (en je nieuwsbrieven) of met de teksten voor je site.
Ik help je met liefde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *