Hoe zit het met jouw me-time?

Ik wilde vandaag heel ergens anders over schrijven, maar zoals dat gaat als je me-time neemt, kwam er allerlei nieuws in me op tijdens mijn fijne wandeling en de tijd die ik nam om de verbinding te zoeken met mijzelf. En juist daarin zit ook wat ik met jullie wil delen.

Ruimte creëren

Het schiet er zo makkelijk bij in, tijd voor jezelf nemen. Je kinderen hebben je nodig, je huis is een zooitje, de was stapelt zich op, je business of werk roept… Maar als je wilt schrijven, als je wilt creëren, of als je wilt weten welke kant je op wilt, is het essentieel om tijd te nemen om je te verbinden met jezelf, met je dromen.
Om de ruimte te nemen om te horen wat je hart roept. Klinkt misschien zweverig, maar het is bijna letterlijk wat ik ervoer vandaag toen ik buiten liep. Onderweg naar het strandje. Ik verlangde er al naar om mijn schoenen uit te trekken. Ik verlangde ernaar te gaan zitten bij het water en even te ZIJN. En toen ik daar liep, onderweg, kwam er als vanzelf iets in me op. Een mooi nieuw idee. Spannend ook, maar het voelde goed! En toen kwamen er ook nog eens allemaal seintjes dat ik het goed voelde. Dat mijn HART het mij goed influisterde. Ik appte een business buddy, mijn zus en mijn vriendin die het dichtst bij mijn hart voelt naast mijn zus en ik kreeg alleen maar bevestigingen. Dit was het. Hier wachtte mijn hart op. Dit is waarom dingen niet helemaal lekker voelden de laatste tijd. Dit is waarschijnlijk zelfs waarom mijn lichaam protesteerde.

En het is nog veel te vroeg om het al allemaal te gaan delen. Ik heb geleerd dat je een net geplant zaadje niet gelijk bloot moet stellen aan het grote publiek. Ze zouden er zomaar op kunnen trappen. Ze zouden je verse droom kunnen vermorzelen, met goede bedoelingen. Ze zouden het aan kunnen zien voor onkruid en het weg schoffelen, terwijl de prachtige bloem enkel nog verscholen lag, nog niet te zien was in de kleine knop.

Wanneer neem jij tijd voor jezelf?

Wanneer ga jij het doen? Wanneer neem jij tijd voor jezelf? Wanneer ga jij luisteren naar je hart? Je zou mij niet volgen als je niets te vertellen hebt. Je zou niet keer op keer mijn mails openen of mijn blog lezen als je niet wilt leren hoe je onder woorden brengt wat jouw hart wil vertellen. Of het nu om je business gaat, of je niet eens een business hebt, maar wel wilt leren bloggen of schrijven uit je hart. Als je wilt creëren, heb je tijd voor jezelf nodig. Wat men ook zegt, wat misschien je business coach je ook geleerd heeft. Tijd voor jezelf is niet: zitten achter je computer en wachten tot de inspiratie komt. Tijd voor jezelf is een wandeling in de natuur. Tijd voor jezelf is een dagje sauna. Tijd voor jezelf is even op jezelf aangewezen zijn. Tijd voor jezelf is je voeten in het zand en de zon op je gezicht. De wind door je haar. Op de grond zitten in je woonkamer met een kopje thee, terwijl je kroelt met je kat. Tijd voor jezelf is even niets moeten, geen druk, gewoon zijn. Wanneer neem jij de tijd om te zijn? Om ruimte te geven aan je droom, aan wat je echt wilt? Plan het in, zet een kruis in je agenda en regel oppas, of doe het nu, als je de kans hebt. Het is heerlijk weer, ga naar buiten! En word eens stil. Stil in jezelf om de stem te horen die fluistert of misschien wel roept, maar die toch overstemd werd door al het achtergrond geluid. Ik beloof je dat het je iets oplevert. Misschien geen blog idee, misschien geen nieuwe inspiratie, maar wel ingevingen, rust en een fijner gevoel. Dus, ga je het doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *