De overvloed die jij bent

De overvloed die jij bent

Slechts enkele beschikbaar’, ‘Voor …. Als je VANDAAG NOG beslist!’ Dit soort sales pagina’s, facebook ads, upsells aan het einde van een event of webinar. En ze werken vaak als een tierelier hoor, daar hebben hele slimme mensen over nagedacht. Zou misschien ook goed zijn voor mijn business, om jullie reptielenbrein aan te spreken. Om jullie schaarste te laten voelen… Maar alles in mij zegt dan heel hard ‘NEE!’ en dat straal ik uit ook. (dat weet ik, omdat ik het ook weleens geprobeerd heb) Dus werkt het niet, niet voor mij, maar volgens mij past het ook niet meer in deze tijd. Worden wij niet steeds bewuster? Kiezen wij niet steeds meer uit ons hart, in plaats van vanuit ons (reptielen)brein? Willen wij niet juist overvloed ervaren? Willen wij niet onszelf zijn en ons omringen met mensen die zichzelf zijn?

Waarom ik koos voor mijn coach

Mijn huidige coach, Monica Job, koos ik echt vanuit mijn hart. Steeds als zij de laatste tijd iets schreef, voelde ik een JA, diep in mij. Een JA in mijn hart, want dat is waar ik naartoe wil. Dat is van waaruit ik schrijf. Dat is van waaruit ik wil leven. Mijn vorige coach, Veronique Prins, is ontzettend goed en ook enorm aan te raden, zij leerde mij business strategieën, zij leerde mij hoe ik moest ondernemen vanuit mijn hoofd, want ook je hoofd heb je nodig. Maar nu voelde ik dat ik die balans nodig heb, tussen hoofd en hart, en Monica leert mij ondernemen vanuit mijn hart (en haar coach is dan weer Veronique, dus ik ben niet ver ‘van huis’ en ze kan me beide kanten laten zien). Dus riep mijn hart heel hard JA en zei ik dat dus ook tegen coaching bij haar.

Wat zegt je hart?

Als jij het je hart zou vragen, zou dat schaarste kennen? Zou jouw hart ‘denken’ vanuit ‘niet genoeg’? Vanuit ‘nu beslissen, anders is het weg?’ Of zou jouw hart weten dat er altijd voldoende is? Altijd voldoende bloed om rond te pompen? Altijd genoeg liefde om te voelen? Altijd genoeg warmte? Wat zou jouw hart zeggen als jij nu een beslissing moest nemen over iets waarover je twijfelt? Als je het niet weet, ga dan eens schrijven (ja, komt ze weer met haar schrijven, maar ja, ik ben dan ook schrijfcoach). Begin bijvoorbeeld met: ‘Wat ik echt wil’ en ga schrijven zonder na te denken. Monica heeft mij aan het journalen gezet en dat is zo’n superfijne tool, dat ik gelijk heb besloten er ook in mijn workshop aandacht aan te besteden (want de mooiste ideeën kunnen zomaar ineens in je opkomen als je eenmaal schrijft).

Je bent al overvloed

Je bent al overvloed. Je bent al genoeg, precies zoals je bent. Er is altijd genoeg (ook als je dat nog niet in je leven kunt zien, overvloed creëren kun je leren). Dus de tijd van schaarste denken is voorbij. Wat als we het reptielenbrein nu eens gaan leren dat het niet meer de baas is? Wat als we meer gaan leven vanuit ons hart? Wat als we gaan schrijven uit ons hart, voor onszelf en voor onze business? Omdat authenticiteit is wat mensen nu zoeken? Wat mensen nu nodig hebben? Wat als mensen meer kunnen groeien en leren als jij écht jezelf durft te zijn en daarvoor durft te gaan staan? Wat als dat de nieuwe magische tool is, gewoon jezelf zijn? Delen wat in jouw hart leeft?

Dus ga het eens doen, laat zien wie je bent. Leef vanuit je hart en leef anderen het voor. En blog erover, zodat anderen van jou kunnen leren. We leren graag van je!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *