De makkelijkste marketingtool

Mijn telefoon geeft een ‘Pling!’, het Messenger icoontje komt in mijn scherm. ‘Hé lieve Nadia, ik zag net je berichtje. Hoe gaat het nu echt met je?’ Ongeveer met deze woorden begonnen meerdere mooie contacten. Mensen die echt in mij geïnteresseerd waren. Ze begonnen geen gesprekje om mij iets te verkopen, maar waren oprecht geïnteresseerd in mij en mijn verhaal van dat moment. Soms hebben deze mensen wel wat te verkopen en blijkt na een tijdje fijn contact dat het erg aansluit bij mijn behoefte. De kans dat ik dan wat koop of afneem bij iemand met die ik al heb leren kennen en vertrouw is vele malen groter dan bij degenen die het hardste roepen dat ze iets te verkopen hebben.

Marketing, PR, jezelf verkopen, het is (nog) niet mijn grootste talent. Ik weet dat ik zeker niet de enige ondernemer ben die anderen makkelijker verkoopt dan mijzelf. Heeft iemand mij succesvol geholpen, dan prijs ik die graag aan en ik denk dat ik op deze manier bijvoorbeeld mijn business coach, Veronique Prins, al aan verschillende klanten heb geholpen. Bovenstaand voorbeeld geeft aan dat we altijd een ‘marketingtool’ in huis hebben die we in kunnen zetten en waar we hoge ogen mee kunnen gooien: oprechtheid. Oprechte interesse voelt heel anders aan dan geveinsde interesse en is vele malen succesvoller.

Deze oprechtheid kun je niet alleen in persoonlijk contact laten zien, maar ook in je andere communicatie naar je ideale klant toe. Je teksten op je site, je blogs en e-mails. Zorg dat je jezelf echt laat zien, zoals jij bent. Laat weten waarom jij je klant zo graag helpt. Waarom doe jij wat je doet? Wees open en daadwerkelijk geïnteresseerd in je medemens en werk en denk vanuit je hart en niet vanuit je portemonnee. De meeste mensen voelen feilloos aan wat echt is en wat nep. Dus wees zoals je bent en doe waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Dan heb je de makkelijkste en een hele succesvolle marketingtool zo voor het grijpen!

Mocht je nu moeite hebben om onder woorden te brengen waar jouw hart sneller van gaat kloppen, of vind je het moeilijk de taal van je ideale klant te spreken? Neem dan eens contact met me op voor een gratis Skype- of telefoongesprek. Ik ben altijd eerlijk over of ik iets voor je kan betekenen, want ik wil alleen het beste voor jou en jouw onderneming.

Ik help je met liefde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *