Dahaag inspiratie, dahaag actie!

1001 ideeën heb ik, het liefst nog met meerdere tegelijkertijd. Mijn hoofd loopt over, maar mijn hart ook. Ik voel me blij, geïnspireerd en heb zin om onmiddellijk met mijn ideeën aan de slag te gaan. Ik wil actie! Het idee uitwerken en meteen op mijn site en social media gooien. Progressie voor perfectie! Maar… er zit nog een was in de machine die kreukelig wordt als ik niets doe, het is nog een troep in huis en de jongens komen zo uit school. Die kan ik uiteraard niet laten wachten. Bovendien, mijn maag rommelt, heb ik eigenlijk wel gegeten? Weet je wat, ik werk het straks wel uit, als ik terug kom. Oh nee, dan moeten we naar zwemles. Ach, dan zal het einde van de middag maar moeten, of morgenochtend, maakt niet uit dat het weekend is. Of hadden we nu dat feestje?

Vaarwel, tot nooit meer ziens?

Negen van de tien keer als dit gebeurt, verdwijnt mijn ogenschijnlijk briljante plan dusdanig naar de achtergrond dat ik het nooit meer uitwerk. Of het nu een fantastisch blogidee is, of een geweldige ingeving voor mijn onderneming. Het liefst neem ik gelijk geïnspireerde actie, maar veel te vaak is daar geen tijd voor, gun ik mijzelf die tijd niet, of komt mijn brein met stomme excuses. Terwijl mijn beste blogberichten, artikelen voor online magazines en ideeën toch vaak juist de dingen zijn die ik gelijk uitwerk.

Heb jij dat nu ook?

Stel jij dit soort dingen ook uit tot alle inspiratie en ideeën weer zijn weggesijpeld? Laat jij jezelf ook weer helemaal leeglopen door te focussen op alles behalve je idee? Door andere dingen belangrijker te vinden dan actie ondernemen? Natuurlijk, mijn jongens laat ik niet staan op het schoolplein en die lunch moet ook echt wel, maar die was? De troep beneden (die ik regelmatig laat liggen, maar dan ineens superbelangrijk lijkt)? Kom toch op! Die zijn toch lang niet zo belangrijk als mijn briljante idee uitwerken?

Wat kun je dan wel doen?

Natuurlijk is er soms echt een gebrek aan tijd, maar heel vaak saboteren we onze eigen ideeën ook (en ik schrijf dit net zo goed voor mezelf als voor jou) omdat we ze stiekem een beetje eng vinden. Uit onze ‘comfort zone’. Wat als het een flop wordt? Of wat als het juist een groot succes wordt? Wat als ik te veel van mijzelf laat zien? Wat als iemand er iets van vindt?
Stap over je angsten heen, geef jezelf een goede schop onder je … Tel af: 5, 4, 3, 2, 1 en gaan!

Is er echt niet genoeg tijd om het hele idee uit te werken, neem dan de eerste stap. Pleeg dat telefoontje dat ervoor nodig is. Kondig iets aan op social media, heb je gelijk een stok achter de deur. Schrijf alvast wat notities op. Maak alvast een pagina aan op je site. En hoe spannender de eerste stap, bijvoorbeeld dat telefoontje, hoe beter.

Weet ook dat als het om ideeën voor je blog of teksten voor je site gaat, dat je beste teksten vaak degenen zijn die er echt uit moesten. Juist als het spannend is om ze te posten. Juist als het een beetje schuurt of je angst inboezemt. Dus laat je alsjeblieft niet tegenhouden. Je hoeft niet meer klein te blijven, je mag jezelf laten zien, precies zoals je bent! Succesvol word je niet door je klein te houden of door in andermans schaduw te blijven staan, de weg naar succes is vol in het licht, desnoods dwars tegen alles in!

Misschien was dit een beetje een ander blogbericht dan je van me gewend bent, maar ‘hij moest er echt even uit’, dus ben ik er maar gelijk voor gaan zitten, ondanks de was, mijn rommelende maag en zoons die me steeds weer even kwamen onderbreken 😊. En ga ik hem posten voor ik me kan bedenken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *