Strategie bullshit

Regeltjes, ‘moeten’, een keurslijf. Vorige week tijdens het sparren met een business buddy kwam ik erachter dat dat is hoe ik strategie zie. Oef! Niet zo gek dat ik me ertegen verzet. Maar toen ging ik nog verder nadenken. Doe ik dat eigenlijk wel? Of werk ik stiekem misschien vaker vanuit strategie dan ik denk? Maar ben ik alleen soms nog zoekende naar wat bij mij past? Neem nu mijn blog. Hoe vaak is deze NIET verschenen op maandag of dinsdag de afgelopen tijd? Wat mijn blog betreft heb ik een bijna ijzeren discipline. Ik schrijf hem op meestal op zondag, soms op vrijdag al en sowieso uiterlijk op maandag. Verder lezen →

Haak jij ook zo snel af?

Ik heb mij nooit geïdentificeerd met iemand in de slachtofferrol. Zelfs niet tijdens mijn burn-out, toch echt wel een ‘dieptepunt’ in mijn leven. Alleen al om die reden ben ik nooit ver gekomen in het boek van Eckhart Tolle. Ik las namelijk in het begin over een hele zwarte periode in zijn leven en daar herkende ik me niet in. En dat terwijl ik tijdens mijn burn-out eerst bar weinig vreugde ervoer. Toch herkende ik me nog steeds niet in de manier van praten/schrijven van Eckhart Tolle of anderen die eerst vertellen waar ze vandaan hebben moeten komen om te komen tot ‘verlichting’. Als het begin van het verhaal me niet aanspreekt, haak ik al heel snel af.

Zo is het ook met veel Facebook berichtenVerder lezen →

Wees als de Kapitein

Altijd blote voeten. Een ruwe, zongebruinde huid, een volle baard. Zijn nog altijd atletische lichaam, verraadt hard lichamelijk werk op zee. Zijn geitjes en katten worden door iedereen geadoreerd. Zijn grote, traditionele, blauw met witte zeilboot, de Agia Irini, is niet de modernste, mooiste boot, maar zeker de opvallendste in de hele haven. ‘Captain Yannis’ is een markante verschijning. Ik geloof niet dat er iemand is die in Pythagorion op Samos verblijft die hem niet kent. Dit jaar besefte ik pas dat hij eigenlijk een briljante ondernemer is en ons veel kan leren. Zo word jij meer zoals de kapitein:Verder lezen →

En we noemen hem…

Wat voor titel geef ik mijn blog?

Heb je zitten zwoegen en zweten en eindelijk een keer een prachtig blogbericht geschreven, heb je geen idee wat voor titel je het moet geven. Frustrerend! Je kunt natuurlijk gewoon benoemen waar je blogbericht over gaat, maar dat is vaak zo saai. Zeker als je je tekst ook gebruikt als ‘nieuwsbrief’ en je deze de titel van je blogbericht geeft. Bedenk dus altijd: ‘Zou ik een mail met deze titel openen?’

Verder lezen →

Het is toch geen dagboek?

‘Natuurlijk wil ik wel dat mijn blog persoonlijk is. Ik zou er soms ook best iets kwetsbaars in willen delen, maar het is toch geen dagboek? En hoe voorkom ik dat ik door mijn ‘ellende’ te delen opportunistisch overkom? Ik zie het jou het wel vaak doen, maar dat stoort me nooit.’ Ze heeft me pas verteld wat er allemaal gaande is in haar leven. Door wat ze hiervan leert, zou ze het best willen delen in haar blog, de mensen die ze coacht en haar toekomstige klanten zouden er veel van kunnen leren, maar het is ook doodeng. En hoe doe je dat nu smaakvol, jouw persoonlijke situatie delen?Verder lezen →

Hellup! Ik mag op vakantie

“Sssullen we met de waterpistolen spelen?” vraagt onze jongste, met zijn lichte slis. De stem van onze oudste schiet drie octaven en heel wat decibellen omhoog: “Ik zei net toch al dat ik dat niet wilde? Ik wil alleen maar op de Ipad!” Jongste zet het op een brullen “Maar ik wil met de waterpistolehen!” ‘Goh’, denk ik, ‘zou het bijna vakantie zijn?’

We zijn allemaal aan vakantie toe, maar als ondernemer kan het wel een heel werk zijn om te zorgen dat je relaxt op vakantie kunt. Zeker als je ook nog eens wilt dat je posts op social media en je blog gewoon lekker doorgaan in de vakantie. Want als jij een trouwe ‘poster’ bent, wil je niet ineens drie weken stilvallen.

Inspiratie voor drie weken, pffff!

Nu ga ik je niet vertellen dat je alles netjes in kunt plannen. Ik neem aan dat de meesten van jullie dat wel weten en anders bereik je veel met een snelle zoektocht op internet. Maar die inspiratie voor drie weken, dat valt nog niet mee. Zelfs niet voor een tekstschrijver/schrijfcoach, kan ik je vertellen. Dus ook ik kreeg er wat extra pre-vakantie stress bij (naast het bedenken van alles wat ik mee moet nemen, t.z.t. 5 keer checken of ik niets vergeten ben, etc.). Want waar schrijf je nu over als je, net als ik, normaal wekelijks verzint waar je blog en social media posts over gaan? Wie mij langer volgt, weet dat ik werk met wat vragen om inspiratie op te doen en die gaan, normaal gesproken, over wat mij die week ervoor opgevallen is.

Veel gestelde vragen

Ik heb daar nu voor mijzelf iets op bedacht: Ik ga veel gestelde vragen beantwoorden. Zo weet ik nu al dat ik een blogbericht ga schrijven over de titel van je blog, want die vraag hoor ik vaak: Wat is een goede titel? (Geheel conform mijn eigen idee over een goede titel, krijgt die een heel andere naam, maar dat zie je binnenkort 😉 ) Dus dat zou je als inspiratiebron kunnen gebruiken, vragen die jou veel gesteld worden. Of je kijkt eens wat verder terug dan je normaal doet, of neemt meerdere dingen die je opgevallen zijn de afgelopen weken. Wat ging er goed, of wat niet? Wat heeft je verrast? Wat hoorde je dat je graag wilt delen? Welk nieuws heb je? Welke sprong heb jij durven wagen de laatste tijd? Hoe kun je jouw lezers inspireren en aanzetten tot actie? Welke kennis heb je nog niet gedeeld?

Heb jij nog vragen?

Ik vind het altijd leuk om ze te horen en beantwoord ze graag eens voor je, dus post ze onder dit blogbericht, dan kan ik jouw vraag ook eens gebruiken als inspiratie voor een blogbericht of een video!

In de zomervakantie kan het wel wat langer duren voor ik reageer, of ik nu op vakantie ben, of gewoon een dagje aan het chillen met mijn jongens, die dat meer dan verdiend hebben. Op het huis wordt tijdens onze echte vakantie gepast, dat zet ik er voor de zekerheid nog maar even bij 😊.

Welke transformatie wil jij zien?

Stel je voor: De woeste Nederlandse zee op de achtergrond, heerlijke kopjes thee en cappuccino en later rosé en bier. Een strandtent met de ware surf vibe en surf dudes, compleet met wilde krullen en gebruind gezicht. Steigerhouten tafels en loungebanken, een felgekleurde surfplank boven ons hoofd, een fiatje 500 midden in de zaak. Later met zijn allen op blote voeten op het strand… En mensen waar je zo’n klik mee hebt dat de tranen in je ogen schieten van dankbaarheid. En dat je daar dan mee mag samenwerken, samen dromen mag realiseren… Hoe mooi is dat?


Verder lezen →

Is focussen op de pijn van je klant ‘schaarstedenken’?

Met grote ogen en een steeds warmer wordend hoofd las ik het bericht. Iemand beweerde dat op je site focussen op de pijn van je ideale klant een vorm is van de focus leggen op schaarste. Er werd gesuggereerd dat het een slinkse manier van verkopen is. Als ik er nu achteraf en van een afstandje op terug kijk, kan ik me er bij haar doelgroep misschien iets bij voorstellen, maar toch heb ik een andere mening.

Mijn business coach, Veronique Prins, leerde mij dat het voor je klant essentieel is dat je zijn of haar pijn tot in de puntjes en concreet verwoord. Inmiddels ben ik het volledig met haar eens en pas ik dit ook toe in de teksten voor mijn klanten. Ik zal je een voorbeeld geven over waarom je dit zou doen dat dicht bij mij ligt.

Verder lezen →

Vakantie Voorpret!

(En inspiratie voor juni)

De geur van de limoenen boven mijn hoofd dringt mijn neus binnen en vermengt zich met de heerlijk kruidige geuren uit de keuken. De eigenaar van het restaurant komt grinnikend de keuken uit en vertelt het grapje, dat hij kennelijk net van de kok hoorde, door aan de ober die zijn scheve tanden – die gek genoeg geen afbreuk doen aan zijn aantrekkelijke, gebruinde gezicht – bloot lacht. Fluitend komt hij op ons tafeltje af, zijn dienblad draaiend op een vinger. ‘Shall I get you some Ouzo from the house?’ Hoe anders was het gisteren, toen de kok op luide toon de eigenaar aansprak in de keuken en hij op zijn beurt de ober erbij riep en een tirade afstak. De ober foeterde en schreeuwde terug, voor hij, een lelijk Grieks woord mompelend, met zijn gezicht op onweer, weer naar buiten kwam. Temperamentvol volkje, die Grieken. Ik heb er nog geen een ontmoet die zijn onvrede en frustratie liet sudderen, zoals we in Nederland vaak doen. Zie jij je al zo tekeer gaan tegen een meerdere? Toch is er een ander opvallend verschil: Vandaag is alles weer koek en ei In Nederland lopen we vaak weken of maanden met ons gevoel rond, terwijl het onzichtbaar aan ons vreet.Verder lezen →

Dahaag inspiratie, dahaag actie!

1001 ideeën heb ik, het liefst nog met meerdere tegelijkertijd. Mijn hoofd loopt over, maar mijn hart ook. Ik voel me blij, geïnspireerd en heb zin om onmiddellijk met mijn ideeën aan de slag te gaan. Ik wil actie! Het idee uitwerken en meteen op mijn site en social media gooien. Progressie voor perfectie! Maar… er zit nog een was in de machine die kreukelig wordt als ik niets doe, het is nog een troep in huis en de jongens komen zo uit school. Die kan ik uiteraard niet laten wachten. Bovendien, mijn maag rommelt, heb ik eigenlijk wel gegeten? Weet je wat, ik werk het straks wel uit, als ik terug kom. Oh nee, dan moeten we naar zwemles. Ach, dan zal het einde van de middag maar moeten, of morgenochtend, maakt niet uit dat het weekend is. Of hadden we nu dat feestje?

Vaarwel, tot nooit meer ziens?Verder lezen →