Angst

Hoe vaak ben jij nog bang om je te laten zien? Om door te pakken? Om écht te gaan staan voor jezelf, jouw verhaal, jouw droom? Je zou misschien denken, met alle dingen die je van mij voorbij ziet komen, in mijn blog en op social media, dat ik niet geen angst ken. Maar geloof me, ook ik ben af en toe nog als de dood! Bijvoorbeeld voor mijn nieuwe droom. Vrouwen helpen bij wie er een verhaal in hun hart brandt. Een verhaal dat eruit wil, eruit moet zelfs. Een helend en transformerend verhaal, waarin ze zichzelf en de wereld laten zien hoe sterk ze eruit gekomen zijn. Ik voel, diep in mijn hart dat ik het kan, maar dan komt mijn hoofd er weer tussen. Wie ben ik omdat te denken? Zijn er wel voldoende vrouwen die dit met mij aan zouden willen gaan? Hoe ga ik mijn inkomen regelen, zo tussen mijn vorige droom en deze, veel grotere, veel echtere, droom in? Ga ik er überhaupt wel voldoende mee verdienen?

Het antwoord zit in mijn hart

Verder lezen →

Rauwe Randjes

Ik hou van de rauwe randjes van mensen, van de niet gepolijste versie. Ik heb het zelfs in muziek. De zanger die misschien niet alle noten perfect pakt, maar mij wel de emotie laat voelen. Die raakt mij. De songs met constante autotune of de zangeressen die iedere hoge noot precies raken, maar geen enkele emotie in hun stem hebben, doen mij helemaal niets. Daarom heb ik ook altijd meer met singer-songwriters en met rock gehad dan met radio 538 pop. Maar goed, ik dwaal af 😊. (over muziek kan ik uren praten of schrijven, dus laten we dat maar niet doen).

Perfectionist

Verder lezen →

Ben jij wie je wilde worden?

Als kind wilde ik van alles worden, behalve iets saais. Ik wilde mode ontwerpen, zingen, toneelspelen, staan op een podium, of schrijven. Alles wat ik bedacht had een creatieve noot en zette mij in de spotlight. Niets was doorsnee (niet dat daar iets mis mee is natuurlijk!).
Als tiener wilde ik vooral schrijven. Ik wilde wel bij de schoolkrant, maar ik durfde niet. Zou ik wel goed genoeg zijn? Zou ik er wel tussen passen? Zou niemand mij belachelijk maken? Toen ik een opleiding moest gaan kiezen, wilde ik ‘Tekstschrijven’ gaan doen, maar dat was in Diemen, vlakbij het grote, spannende Amsterdam en ver bij mijn moeder vandaan. Bovendien zei iedereen dat er toch niet tussen te komen was in die wereld. Dus ik ging niet, schreef me niet eens in.Verder lezen →

Hoe zit het met jouw me-time?

Ik wilde vandaag heel ergens anders over schrijven, maar zoals dat gaat als je me-time neemt, kwam er allerlei nieuws in me op tijdens mijn fijne wandeling en de tijd die ik nam om de verbinding te zoeken met mijzelf. En juist daarin zit ook wat ik met jullie wil delen.

Ruimte creëren

Het schiet er zo makkelijk bij in, tijd voor jezelf nemen. Je kinderen hebben je nodig, je huis is een zooitje, de was stapelt zich op, je business of werk roept… Maar als je wilt schrijven, als je wilt creëren, of als je wilt weten welke kant je op wilt, is het essentieel om tijd te nemen om je te verbinden met jezelf, met je dromen.Verder lezen →

Wie vertegenwoordig jij?

Van het weekend op ons buurtfeest sprak ik een buurman die vertegenwoordiger is. Zoals me wel vaker opvalt bij vertegenwoordigers, kwam zijn ‘pitch’ er moeiteloos uit. Wij waren totaal niet zijn doelgroep, maar toch vertelde hij geanimeerd wat hij aan de man bracht, wat de voordelen ervan waren en waarom mensen dus juist zijn product moesten hebben. Het is maar goed dat ik geen cafetaria heb, want hij had me al bij ‘duurzaam’ 😉.

Moeiteloos verkopen

Vertegenwoordigers vertellen met zo veel gemak wat ze verkopen. Daar zouden wij als ondernemers nog heel veel van kunnen leren. Want wij hebben ook wel degelijk wat te verkopen, maar vaak komt het er maar wat hortend en stotend uit.Verder lezen →

Mijn grote waarom

Gisteren keek ik een webinar waarin de host het had over jouw grote waarom, de waarom die nog onder je waarom zit. Want je waarom is misschien wel ‘Genoeg geld verdienen om lekker te kunnen leven’, of ‘Doen wat ik leuk vind’, maar daaronder zit vaak een veel grotere waarom.

Als ik naar mezelf kijk, is natuurlijk geld verdienen een reden. Zeker niet de grootste, hoewel het wel belangrijk zou moeten zijn. (Ai, ik schrik hier zelf van mijn woordkeuze, maar ik laat hem wel staan) Het doen wat ik leuk vind ook en natuurlijk het mensen helpen beter te leren schrijven. Maar de waarom die daaronder zit is zoveel groter en zoveel mooier!

Wat wil ik écht?

Verder lezen →

Boeit me nikssss

“Boeit me nikssss” slist onze jongste tegen ons als iets hem niet interesseert. Het betekent: ‘Einde discussie’. Het boeit hem niet en daarmee basta! Als je kind het tegen je zegt, kan het best wat irritant zijn, maar als ondernemer zouden we dit veel vaker moeten denken. Wat ons bijvoorbeeld niet zou moeten boeien, is de mening van iedereen die niet onze ideale klant is.

Je oma, je partner, je vaderVerder lezen →

Een goed begin is het halve werk

Hoe goed ken jij jouw ideale klant?

 

Voor een mooi nieuw project waar ik aan werk, was een ideale klant uitgewerkt. Niet een beetje losjes, maar tot in de puntjes. Haar naam, haar baan, haar gezin, waar ze van houdt, wat ze belangrijk vindt, wat haar blokkeert of tegenzit en nog veel meer. Dat werkt zoveel fijner als je teksten gaat schrijven. Het is dus ook stap één als je wilt gaan schrijven voor je site. Ook daarna blijf je alles wat je schrijft en deelt, dus ook je social media posts en je blog, eerst bekijken door de bril van jouw ideale klant.

Ken de favorieten

Je zou je ideale klant zo uit moeten werken dat je niet alleen weet of ze moeder is en een man heeft, je moet haar echt leren kennen.Verder lezen →

Bang!

Zondagavond. Mijn oudste heeft vreselijke buikpijn. Zo ineens. Hij heeft geen idee waar het vandaan komt of wat de oplossing is. De jongste was net vreselijk aan het huilen. “Ik vind alleen slapen zo eng, ik ben bang in mijn eentje.” Ik hoef niet heel lang na te denken over de mogelijke oorzaak. Morgen de eerste dag van een nieuw schooljaar, zelfde groep, maar nieuwe meester en juf. En nieuwe vaardigheden die geleerd of uitgebreid moeten worden. De jongste weet niet of hij het wel zal kunnen, lezen en schrijven, het lijkt hem toch wel erg moeilijk, groep 3, zegt hij uiteindelijk. De oudste heeft vorig jaar al te vaak te horen gekregen dat hij niet volgens de standaard presteerde (hoe pienter hij ook is), ook al heeft hij veel geleerd en is hij enorm gegroeid. We leren zo vroeg dat we ‘niet goed genoeg zijn’, dus gek is het niet dat we vaak zo bang zijn om uit de schaduw te stappen.

Kun jij schrijven?

Verder lezen →

Strategie bullshit

Regeltjes, ‘moeten’, een keurslijf. Vorige week tijdens het sparren met een business buddy kwam ik erachter dat dat is hoe ik strategie zie. Oef! Niet zo gek dat ik me ertegen verzet. Maar toen ging ik nog verder nadenken. Doe ik dat eigenlijk wel? Of werk ik stiekem misschien vaker vanuit strategie dan ik denk? Maar ben ik alleen soms nog zoekende naar wat bij mij past? Neem nu mijn blog. Hoe vaak is deze NIET verschenen op maandag of dinsdag de afgelopen tijd? Wat mijn blog betreft heb ik een bijna ijzeren discipline. Ik schrijf hem op meestal op zondag, soms op vrijdag al en sowieso uiterlijk op maandag. Verder lezen →