Ben jij ook zo goed in excuses verzinnen?

Normaal gesproken zou ik mezelf beschrijven als een behoorlijk doelgericht en daadkrachtig persoon. Als ik echt iets wil, dan weet ik van aanpakken en dan begin ik meestal ook gelijk. Maar daar zit ook precies het “probleem”: Als ik echt iets wil… Heb ik een beetje een dubbel gevoel, of moet ik eigenlijk iets, van mijzelf of een ander, dan is mijn creatieve brein heel erg goed in het verzinnen van redenen (of een nog beter woord: excuses). En vaak komen ze nog heel legitiem over ook.

Zo ging dat ook met de aanloop naar een Facebook Live. Ik wilde het al tijden doen. Tenminste, ik moest het doen van mijzelf, want iedereen zegt dat het zo belangrijk is en dat je er veel mensen mee bereikt. Nu heb ik er op zich niet zo’n problemen (meer) mee om mijzelf te laten zien, maar hier zag ik kennelijk toch wel erg tegenop, want mijn overactieve brein lepelde excuus na excuus op. Het enige excuus dat achteraf echt legitiem was, was toen ik geen stem had. Ik zag iedereen al met zijn oor naar het scherm gedraaid hun best doen me te verstaan. Nee, dat kon echt niet, maar verder… Ik heb het zelfs een keer niet gedaan omdat ik mijn haren moest wassen en niet met vet haar op Facebook wilde, maar ook niet met nat haar… Extreem legitiem, nietwaar? (Ahum!) En daar komt nog bij: zichtbaar zijn is één ding, maar mijn stem terughoren vind ik altijd verschrikkelijk! (en spoiler alert: Ik blijk ook nog eens heel vaak “eh” te zeggen, vreselijk!)

Zo is het ook voor veel ondernemers een enorm struikelblok om te bloggen of nieuwsbrieven te versturen, dus verzin je daar redenen voor, bijvoorbeeld dat je geen inspiratie hebt. Daarover gaat mijn allereerste Facebook live. Ja, ik heb het eindelijk gedaan. Wil je mijn video bekijken, dan kan dat op deze facebookpagina. Liken van de pagina mag natuurlijk ook altijd! Mogelijk zijn jullie het met mij eens dat ik vooral moet blijven schrijven 😉 En zoals altijd zijn je vragen of opmerkingen meer dan welkom, onder het bericht op Facebook of via mijn contactpagina.

Ik hoor graag van je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *