Angst

Hoe vaak ben jij nog bang om je te laten zien? Om door te pakken? Om écht te gaan staan voor jezelf, jouw verhaal, jouw droom? Je zou misschien denken, met alle dingen die je van mij voorbij ziet komen, in mijn blog en op social media, dat ik niet geen angst ken. Maar geloof me, ook ik ben af en toe nog als de dood! Bijvoorbeeld voor mijn nieuwe droom. Vrouwen helpen bij wie er een verhaal in hun hart brandt. Een verhaal dat eruit wil, eruit moet zelfs. Een helend en transformerend verhaal, waarin ze zichzelf en de wereld laten zien hoe sterk ze eruit gekomen zijn. Ik voel, diep in mijn hart dat ik het kan, maar dan komt mijn hoofd er weer tussen. Wie ben ik omdat te denken? Zijn er wel voldoende vrouwen die dit met mij aan zouden willen gaan? Hoe ga ik mijn inkomen regelen, zo tussen mijn vorige droom en deze, veel grotere, veel echtere, droom in? Ga ik er überhaupt wel voldoende mee verdienen?

Het antwoord zit in mijn hart

Diep van binnen, in mijn hart, waar ook de droom ontstond, zit vertrouwen. Daar fluistert ook de stem van mijn ouders, die ik bij me voel als ik hiermee bezig ben: ‘Ga ervoor, wij helpen je. Het komt goed, echt waar. Jij kunt dit!’ Daar zit het diepe weten dat ik dingen kan die ik nu (met mijn hoofd) nog niet voor mogelijk hou, zelfs al heb ik het al zien gebeuren bij vrouwen waarmee ik gewerkt heb. Daar zit de droom dat ik dit ook met groepjes vrouwen wil gaan doen, tijdens weekenden, tijdens schrijfvakanties, zodat de transformatie een groepstransformatie wordt, naast de persoonlijke transformatie. Mijn hart wordt warm bij het idee. Hoe mooi zou dat zijn? En het is mogelijk. Diep van binnen weet ik dat. Als ik alle beperkende stemmetjes het zwijgen opleg en VOEL wat er in mijn hart leeft. Wauw! Dan zie ik waanzinnige dingen voor me! Een groepje vrouwen schrijvend aan het Griekse strand bijvoorbeeld (toekomstdromen moeten er ook zijn, want het Griekse vakantieseizoen zit er bijna op), iedere avond gezamenlijk eten bij een fijne taverna (ik weet de perfecte plek!), maar ook voldoende tijd voor iedereen om zich even terug te trekken, want ook dat is nodig voor het creatieve proces. Alleen te wandelen door het pittoreske dorpje. Te genieten van de zee…

Jouw unieke stukje heling voor de wereld

En natuurlijk de droom van al die vrouwen die ik individueel mag helpen, met mijn schrijfcoaching. Ik zie zowel de magie van het werken in groepen voor me, als de kracht van het één op één werken. Niet iedereen is een groepsmens. Niet iedereen heeft ook de tijd om te wachten tot volgend jaar. Soms voelt een verhaal veel te dringend. Ik kan het weten, ik schrijf ze ook! Het schrijven van mijn eerste boek heeft me ook zo veel gebracht. Het schrijven van artikelen voor het online magazine Nieuwetijdskind ook. Zo vaak schreef ik artikelen eigenlijk stiekem aan mijzelf. Ik gaf anderen adviezen die ik zelf kon gebruiken, herken je dat? Je verhaal delen staat gelijk aan helen. Niet alleen jezelf, maar ook de lezer. Weet je dat we stiekem iedere keer dat we dat doen zelfs de wereld een klein stukje helpen helen? Klinkt misschien zweverig, maar denk er maar eens over na: Iedere persoon die zich beter voelt, is beter voor zijn omgeving. Iedere ouder die lekkerder in zijn vel zit, leeft zijn kind voor hoe je je fijner voelt en is waarschijnlijk ook liever voor zijn kind. Iedereen die zich geholpen voelt, is meer geneigd om een ander te helpen. Dus met ieder stukje dat wij van onszelf helen, helpen wij de maatschappij. Wat een impact kunnen we dan hebben samen? (Had ik al eens gezegd dat ik een idealist ben? 😉)

Voor ik te ver afdwaal: Wat ik eigenlijk wil zeggen is: Leg de stemmetjes in je hoofd het zwijgen op en luister eens naar dat mooie hart van jou. Wat wil het je vertellen? Waarvan gaat het gloeien? Voel je dan nog angst? Of zit daar alleen dat hele diepe vertrouwen? En als het je niet lukt die stemmetjes het zwijgen op te leggen, of als je tóch nog die drempels ervaart, mag ik je dan helpen om jouw verhaal en jouw droom naar buiten te brengen? Ik hou ervan om anderen te helpen stralen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *